Quantcast
Channel: Staudefeen
Viewing all 73 articles
Browse latest View live

En underlig knold - del 2

$
0
0
(Følg evt. med på Facebook også).

Oka - Oxalis tuberosa - er et festligt og eksotisk indslag i køkkenhaven - sikken farve! Den findes også i almindelig hvid/gullig variant, men jeg faldt for den røde farve, der vil pynte i salaten.




Oka stammer fra Andesbjergene og blev også dyrket i 1800-tallet, men var så vidt vides ikke særligt udbredt. Og det er den sådan set heller ikke i dag. Jeg købte knoldene i Tyskland her i foråret, hvor de blev lagt i køkkenhaven, og hen i oktober/november kan de graves op og nydes på adskillige måder; rå, kogt, stegt eller bagt. De bruges sådan set på samme måde, som vi bruger kartoflen. De røde typer mister lidt farve ved kogning. 


De lange rødder fjernes inden tilberedning 

Bagte oka

Løvet ligner en form for kløver, og oka'en tilhører da også - som det latinske navn antyder - kløverfamilien. Løvet visner ned ved den første frost, men fortvivl ikke - grav ikke knoldene op, men vent nogle uger eller en lille måneds tid, før du høster. 




En knold der kan anbefales - den har en behagelig sød smag. 




Hvilken browser bruger du?

$
0
0
Det er noget, jeg godt kunne tænke mig at vide. Grunden er, at jeg kan se, at både denne blog og min juleblog ser forskellig ud, alt efter hvilken browser man bruger. Specielt i Safari (til Mac) ser julebloggen ikke ud, som den skal (skrifttype, ramme om billederne osv.).

Derfor vil jeg være taknemmelig, hvis du vil skrive dit svar i afstemningen til højre på denne blog.

Jeg bruger selv Chrome, som jeg skiftede til fra IE for et års tid siden. Det skyldtes bl.a., at jeg ikke kunne se Faste Læsere funktionen i IE, og at Chrome kører meget hurtigere.

Tak :-)




Giveaway på julebloggen

$
0
0
Igen i år har jeg blandt de faste læsere af julebloggen flere lodtrækninger her i december - vil du være med???

Så læs mere her



Renæssance have i Verona

$
0
0
På vores nyligt overståede Venedig tur var vi en dag i Verona, hvor vi blandt andet besøgte en gammel renæssance have. Imponerende med de mange tykke buksbomhække, der var plantet i sirlige gamle mønstre.



Jeg drømmer lidt om et lignende arrangement - dog i mindre skala! Men sådan en have tager jo tid -  mange år. Man kunne selvfølgelig investere i store buske fra start af ;-)





Gemt lidt af vejen fandt man i haven nogle hjemmelavede drivhuse, hvor blandt andet store citrus træer blev opbevaret vinteren over. 



Duften derinde var lun og sød. 



Staudesalvie og engletrompet blomstrede lystigt - dejligt at opleve på denne årstid. 





Men så skete der heller ikke så meget mere i den have ;-) Men flotte geometriske mønstre var helt klart hovedattraktionen. 






Husk

$
0
0
Nye indlæg på julebloggen hver eneste dag indtil den 24. december (derfor sker der ikke så meget herinde pt.).

Der er giveaway igen på tirsdag (blandt de faste læsere) - kig ind og glædelig 3. søndag i advent :-))






Nye stauder, plantemarkeder og arrangementer

$
0
0

Indrømmet, bloggen har ligget stille de sidste mange uger - jeg har i december haft travlt med min juleblog i stedet, og derudover har jeg været en smule blogtræt - både hvad angår min egen og andres. I hvert fald inden for haveverdenen. Men det vender nu.........

De nye stauder for 2013 er nu lagt på hjemmesiden - nyheder, du kan købe fra august-september bliver lagt på siden senere.

Der er mange spændende stauder - specielt de nye floks glæder jeg mig til at få mellem fingrene ;-)


Phlox 'Bold and Beautiful' - foto lånt af leverandør - må ikke kopieres eller pinnes.

Phlox 'Mystique Green' - foto lånt af leverandør - må ikke kopieres eller pinnes.

Phlox 'Mike's Choice' - foto lånt af leverandør - må ikke kopieres eller pinnes.

Se flere floks på hjemmesiden. 

Der er også nye purpursolhatte, spændende Itoh pæoner (og ja, de koster, men jeg har sat priserne så lavt som muligt, så selvom disse pæoner kan forekomme dyre, så er priserne faktisk ikke høje ;-) ), de engelske violer og mange flere. Der kommer billeder på, efterhånden som de blomstrer. 


Itoh pæonen 'Singing in the Rain' - jeg elsker de sartgule.
Foto venligst lånt af leverandør - må ikke kopieres eller pinnes.

Mange spurgte sidste år efter de engelske violer - nu er der 5 i sortimentet - der kommer flere senere i år. 


Viola odorata 'Little Plum'

2012 havde vi den lyserøde og meget kompakte Echinacea 'Meditation' i sortimentet. I år får vi 'White Meditation' hjem - den er lige så lav og kompakt og vil også være god i krukker. 

 
Echinacea 'White Meditation' - foto lånt af leverandør.
Må ikke kopieres eller  pinnes.

Men tag et kig på hjemmesiden og bliv fristet ;-) Listen er ikke endegyldig - vi bliver heletiden selv fristet og tager nye stauder hjem sæsonen igennem. 

De fleste plantemarkeder og arrangementer er også fastlagt - se her





Du finder dem også på vores Facebook side, der i øvrigt indeholder ALLE nyheder - store som små - så tilmeld dig, hvis du ikke allerede er det. Det er også her, du kan vinde stauder, havebøger, frø m.m. i løbet af sæsonen. 

Fortsat god vinter - glæder mig, til vi høres ved :-)



Heuchera og Heucherella

$
0
0
Alle kender vist efterhånden Heuchera og Heucherella (alunrod x skumblomst), da mange varianter kan købes her i Danmark. De ses ofte på plantemarkederne. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule træt af dem for nogle år siden, fordi de blev tilbudt en masse på markederne, men sidste år tog jeg 3 forskellige Heucherella hjem, og jeg blev en smule forelsket - igen!

Mange krukkeejere efterlyser forslag til efterårsbeplantning til deres krukker, og jeg kan klart anbefale både Heuchera og Heucherella, der står frisk og frodigt det meste af året. Det er først nu her sidst i december, at bladene visnede ned (min krukke står ved huset).

Krukke tilplantet med Heucherella 'Solar Eclipse' og 'Brass Lantern'



Som sagt er der farvetoner for enhver smag, og udover at være ideel til krukker, er planten også en suveræn kantplante.


Heuchera 'Fire Chief'

Heuchera 'Frosted Violet'

Heuchera 'Blackberry Jam'

Heucherella 'Gunsmoke'

Dette er blot nogle få eksempler på de mange, der findes i handlen, og jeg har masser af billeder af spændende sorter - billeder, som jeg har taget på diverse messer i udlandet.

Så det er bare med at finde netop dén, du kan lide :-)




Kursus i betonstøbning

$
0
0
Tag en tur på landet og hyg dig med betonstøbning, stauder og lærkesang!

Dato: 27. april 2013
Kl. 10-15
Sted: Staudefeen, Tvedslundvej 9, 5471  Søndersø (vi bor på Nordfyn tæt ved motorvejen)

OBS!!!! IKKE FLERE PLADSER..........

OBS OBS OBS - EKSTRA KURSUS PÅ KR. HIMMELFARTS DAG DEN 9. MAJ. - IKKE FLERE PLADSER......



Vi laver fine runde trædesten med mønster, der kan placeres i dit bed eller mellem perlesten samt runde små drikkefade med en gammel tallerken til fugle eller pindsvin. Du får sten og fad med hjem samme dag (der bliver til hjemtransporten lavet specielle trækasser til sten og fad).

Pris: kr. 200,- incl. undervisning, materialer til en trædesten og et fugle-/pindsvinebad med gammel tallerken. Vi serverer kaffe og kage. Madpakke og andre drikkevarer medbringer du selv.

Medbring selv en gammel tallerken, hvis du har et specielt farveønske - ellers har vi tallerkenerne.

Rundvisning i have og drivhus i en af pauserne, og du kan naturligvis købe stauder på dagen.

Underviser (betonstøbning): Vinni Hemmingsen

Begrænset deltagerantal - tilmelding til staudefeen@mail.dk 


Jeg har været vild med ting i beton i mange år - allerede i 1999 købte jeg et fuglebad i beton på Sofiero, og det var ret dyrt, så det kan godt betale sig selv at støbe. Beton er enkelt og minimalistisk og passer godt ind i haven.





Konkurrence! - bog "Den Viktorianske Blomsterhave" og frø

$
0
0
Vi trækker blandt alle de, der har liked Staudefeen på Facebook (selve siden, ikke opslaget), lod om 3 pakker, der hver består af en (brugt, men i fin stand) bog 'Den Viktorianske Blomsterhave' (kan ikke mere fås i handlen), der blev skrevet i forbindelse med serien af samme navn (sammen med Den Viktorianske Køkkenhave og Det Viktorianske Køkken) - en serie, som jeg før har nævnt herinde - samt frø af den smukke lyserøde gulerod Daucus carota 'Black Knight', der indtil frost får et væld af skærme.

Vi trækker lod på mandag den 11. februar, og de 3 vindere offentliggøres herinde - ikke på Facebook, da det ifølge Facebooks regler ikke er tilladt at slå konkurrencer op på væggen.

11. februar: Vinderne er udtrukket - I bedes maile til mig på staudefeen@mail.dk Vinderne er:

Lis Holm
Line Bech Pedersen
Lene Jensen

25. februar: To nye vindere er udtrukket, da vi kun har hørt fra én af ovenstående vindere - kontakt mig på mail staudefeen@mail.dk:

Iben Charlotte Lisbjerg
Lars Grønhøj






Vores nye drivhus - del 1

$
0
0
Flere har rykket for indlægget om vores nye drivhus - beklager, at det har taget så lang tid. Der var lige et par ting, der skulle laves færdigt først.

Det var oplagt for os, hvor drivhuset på 35 kvm fra Drivhussnedkeren skulle placeres - i vores lille planteskole selvfølgelig, og der var faktisk kun ét sted, der var optimalt, og det var det sted, hvor jordvolden var placeret. Så første trin var at fjerne volden, der gav mængder af overskydende jord.




Selvom volden gav læ og ruminddeling, må jeg nok indrømme, at jeg var glad for at komme af med den, for den gav et noget rodet udtryk pga. det lange græs og ukrudt, der voksede i volden. 




Da det hele var fjernet, skulle der lægges fliser. Vi havde valgt gulbrændte teglklinker fra Steffen Sten. Jeg har altid drømt om at få teglklinker i haven, og nu kunne drømmen gå i opfyldelse :-)





Ved indgangen i karnappen er der placeret en 20x20 udsmykningssten med vores logo (feen) lavet af By Helle Nørby




Så kunne Mikkel og hans hjælper fra Drivhussnedkeren ellers gå i gang - hvor var vi spændte!!!




Del 2: Drivhuset opføres - læs med om en lille uge :-)






Vores nye drivhus - del 2

$
0
0
Det var herligt at se, da Mikkel og hans hjælper, Holger, fra Drivhussnedkeren gik i gang med at opføre drivhuset. For en gangs skyld skulle vi ikke selv lave noget!!!




Flere har spurgt til soklen; Mikkel punktstøber, så drivhuset ligger altså ikke direkte på klinkerne, men næsten. Der er et mikroskopisk mellemrum mellem drivhus og klinker. 



Selvom det tog længere tid end forventet (end Mikkel forventede!) at få opført drivhuset, gik det egentlig stærkt. Det er de små detaljer, der tager tid. 




Da de begyndte at sætte glasset i, så huset straks anderledes ud. 




Der er altid småting, der skal laves, efter huset er opført - der skal males efter m.v. Der mangler stadig et par ting; låsen i døren skal isættes, og der skal sættes lister i tagryggen, så det ikke drypper ind. Arbejdet kunne ikke færdiggøres pga. den pludselige sne og frost, der kom i december. 


Mikkel, indehaver af Drivhussnedkeren

I år er så vores første rigtige sæson med drivhuset, og det bliver spændende, hvordan det vil blive brugt. Meningen er, at jeg vil have en lille butik derinde og på sigt små havekurser. Desuden skal det bruges, når vi holder større fester, da vi bor i et gammelt bindingsværkshus med meget små rum.








Mikkel har succes med sit firma, og han har travlt. Har du planer om et drivhus fra ham, skal du måske ikke vente alt for længe med at bestille. Han kan dog opføre standarddrivhusene ret hurtigt. 

Der kommer selvfølgelig flere billeder - også inde fra huset - i løbet af sæsonen :-)



Ny hjemmeside - og nye storkenæb

$
0
0
Det er ikke os, der har fået ny hjemmeside, men forfatter Birgitte Husted Bendtsen, der har fået sin egen personlige hjemmeside med tilhørende blog. Besøg hjemmesiden her.

Birgitte er som de fleste sikkert ved kendt for sine bøger om storkenæb (Geranium) og floks (Phlox), og på hjemmesiden kan du læse om og se fotos af forskellige sorter og arter inden for disse to grupper, og hvilke der egner sig til sol eller skygge.


Foto: Birgitte Husted Bendtsen

Som ekstra bonus finder du på hjemmesiden både "Næb-nyt" og "Floks-nyt" - og hvem vil ikke gerne være opdateret med de spændende nyheder?? :-)

I øvrigt bliver jeg nødt til at gøre lidt reklame for de sorte planteskilte, som Birgitte sælger (hendes mand, som er momsregistreret, har dog overtaget salget af disse). De er diskrete og robuste og har den fordel, at de ikke er nærmest selvlysende i bedene! ;-) Jeg tror, jeg skal i gang med en større udskiftning af mine ALT FOR HVIDE planteskilte ;-)


Foto: Birgitte Husted Bendtsen

Foto: Birgitte Husted Bendtsen

I den forbindelse er det oplagt at fortælle jer om storkenæbs-nyhederne, som vi har i sortimentet i år - Geranium cinereum 'Thumbling Heart' ® (som er klar senere på sæsonen). Den har dog været på markedet et par år, men jeg har af en eller anden grund ikke kunnet få den, selvom den blev bestilt ret tidligt (sådan er det ofte med meristemformerede planter - de kan slå fejl).

Den bliver kun ca. 20 cm høj og er god til enten kantplante eller i et stenbed.


Geranium cinereum 'Thumbling Heart' ® - foto venligst udlånt af Marco van Noort

Den anden er Geranium x 'Dreamland' ®, der er en krydsning mellem G. x riversleianum og G. x oxonianum. Den blomstrer uafbrudt hele sæsonen, skal have sol og veldrænet (vinter-) jord. Den kan klare ned til minus 20 grader.


Geranium x 'Dreamland' ® - foto venligst udlånt af Marco van Noort.

Jeg synes, der efterhånden skal meget til, før jeg bestiller nye varianter af storkenæb, for de ligner oftest nogle, der allerede er i handlen. Jeg synes dog, at den nye engstorkenæb, Geranium pratense 'Midnight Clouds', skiller sig ud; for det første er den lav med mørkt løv, men de hvidlige blomster forenet med det mørke løv gør den anderledes.


Geranium pratense 'Midnight Clouds' - foto venligst udlånt af leverandør.

Men nu er det naturligvis ikke kun nyheder, man skal gå efter - selvom de jo altså er spændende! - der findes så mange varianter i handlen, der passer til enhver krog i haven - se, hvad vi (indtil videre) har i sortimentet i år - husk, der er flere sider :-)

God storkenæbs- og floks-browsing :-)






Vind en staudepakke til cottagehaven!

$
0
0
Lodtrækning om 3 staudepakker på vores Facebookside den 15. marts:

Du er med i lodtrækningen, når:

1. Du har "synes-godt-om" Staudefeen

2. Du har "synes-godt-om" selve indlægget med konkurrencen.

Normalt beder vi dig ikke om at synes-godt-om selve indlægget, men da lodtrækningen består af barrodsplanter, er det vigtigt, at jeg får kontakt til vinderne hurtigst muligt, efter konkurrencen er slut. Det er underligt nok ikke alle vindere, der kontakter os.

Vinderne offentliggøres herinde - ikke på Facebook (da dette ikke er tilladt ifølge Facebooks regler).

15/3: Vinderne er:

Hanne Bech-Jensen
Jette Hall
Maria Nøhr

Send mig en mail på staudefeen@mail.dk

Da der er tale om barrodsplanter, skal de sendes først i næste uge, så kontakt mig hurtigst muligt.

Pakken med 6 stauder består af:

Geranium 'Summer Skies'
Geranium 'Plenum Violaceum'
Centaurea montana 'Jordy' - se blomsten her
Veronica longifolia 'Zoe'
Filipendula ulmaria 'Plena'
Phlox paniculata 'Lilac Time'

En meget romantisk pakke, der også vil egne sig til skærehaven.

Planterne sendes som nævnt som barrodsplanter (altså her i denne konkurrence - vi er ved at potte alle stauder nu). Men hvad er barrodsplanter???

Barrodsplanter er færdige planter, hvor rødderne er blevet skyllet rene for jord. De kan udplantes direkte (vi udplanter endda i januar og februar og har endnu aldrig mistet nogle), eller du kan potte dem op og sætte dem i drivhuset, så er du lidt foran. Men HUSK at holde dem fugtige heletiden. Vælger du direkte udplantning, går der længere tid, før de kommer frem, men det siger næsten sig selv.

Held og lykke :-)


Geranium 'Summer Skies'

Geranium pratense 'Plenum Violaceum'

Veronica longifolia 'Zoe'

Filipendula ulmaria 'Plena'

Phlox paniculata 'Lilac Time'






Ny lodtrækning: Vind staudepakke!

$
0
0
Vi fortsætter med endnu en pakke i denne uge, og betingelserne er de samme som sidste uge - har derfor kopieret teksten fra forrige indlæg:


Lodtrækning om 3 staudepakker på vores Facebookside fredag, den 22. marts:

Du er med i lodtrækningen, når:

1. Du har "synes-godt-om" Staudefeen

2. Du har "synes-godt-om" selve indlægget med konkurrencen.

Normalt beder vi dig ikke om at synes-godt-om selve indlægget, men da lodtrækningen består af barrodsplanter, er det vigtigt, at jeg får kontakt til vinderne hurtigst muligt, efter konkurrencen er slut. Det er underligt nok ikke alle vindere, der kontakter os.

Vinderne offentliggøres herinde - ikke på Facebook (da dette ikke er tilladt ifølge Facebooks regler).


22/3: Vinderne er:

Maja Ipsen
Lilian Hansen
Brian Koitzsch

Send mig en mail på staudefeen@mail.dk



Da der er tale om barrodsplanter, skal de sendes først i næste uge, så kontakt mig hurtigst muligt, hvis du har vundet.

Pakken med 6 stauder består af:

Geranium pratense 'Laura' (fyldt engstorkenæb, der kommer ret sent op om foråret)
Geranium pratense 'Midnight Clouds'
Persicaria amplexicaulis 'Rosea' - se blomsten her
Phlox paniculata hybrid 'Aureole'
Phlox paniculata hybrid 'Mystique Green'
Sanguisorba 'Lilac Squirrel'

Endnu en romantisk pakke, der også vil egne sig til skærehaven.

Planterne sendes som nævnt som barrodsplanter (altså her i denne konkurrence - vi er ved at potte alle stauder nu). Men hvad er barrodsplanter???

Barrodsplanter er færdige planter, hvor rødderne er blevet skyllet rene for jord - planterne er i dvale. De kan udplantes direkte (vi udplanter endda i januar og februar og har endnu aldrig mistet nogle), eller du kan potte dem op og sætte dem i drivhuset, så er du lidt foran. Men HUSK at holde dem fugtige heletiden. Vælger du direkte udplantning, går der længere tid, før de kommer frem, men det siger næsten sig selv. Du kan også opbevare dem under 2-5 grader, indtil de udplantes.

Held og lykke :-)

Geranium pratense 'Laura'

Geranium pratense 'Midnight Clouds' - foto udlånt af leverandør

Phlox 'Aureole' - foto udlånt af leverandør

Phlox 'Mystique Green' - foto venligst udlånt af leverandør

Sanguisorba 'Lilac Squirrel'







Kender du Del Jorden?

$
0
0
Den forholdsvist nye side Del Jorden rammer lige i tidsånden; inspireret af det geniale koncept a la 'River Cottage' kan du på denne side finde jord til en ny køkkenhave eller måske det staudebed, du drømmer om.

Hjemmesiden drives af Praktisk Økologi, og selve layoutet er SÅ lækkert - meget trendy med de brune farver, der passer fint til temaet. Registrerer du dig som bruger, kan du deltage aktivt i Del Jordens forum, der omhandler de emner, som du selv vælger.

For mit eget vedkommende skal der mere og mere til for at blive inspireret, men det bliver jeg af denne side. Vi skal have mere fællesskab ind i havelivet - det gør det trods alt sjovere - og det formår Del Jorden at sætte fokus på.

Klik ind og vær med :-)





Artikel om Echinacea på havenyt.dk

$
0
0
Jeg har skrevet en artikel om purpursolhatten, Echinacea purpurea, og dennes hybrider på Havenyt.dk - måske har du lyst til at læse med - se her. Husk også at du kan finde flere indlæg og masser af fotos af de nye spændende Echinacea hybrider her på siden - brug søgefeltet i højre hjørne.



Haveudstyr - nyt og gammelt

$
0
0
I år har vi taget forskelligt haveudstyr hjem - der er lidt mere på vej.

Du kan se det her. Husk der er flere sider. Nedenfor et udpluk derfra.

Det er først og fremmest krukker og potter, vi har taget hjem - fra forskellige leverandører, men der er også gamle, ubrugte mindre potter i mellem.

Haveudstyret er til afhentning efter aftale - de gamle håndredskaber sender vi dog.

Og så er det bare om at nyde foråret, der langt om længe er kommet. Suk, det har vi godt nok ventet på!
























På tur til Kiekeberg

$
0
0
I lørdags - 20. april - var vi på den årlige udflugt til det store plantemarked i Kiekeberg, der ligger syd for Hamburg. Der er som altid mange mennesker, men det føltes ikke så tætpakket som andre år.

Vi kørte med nogle dejlige havevenner og havde en hyggelig dag i godt, men lidt køligt vejr.

Her nogle billeder fra dagen:

Jeg plejer at købe en del spændende tomatsorter, men i år blev det kun til en blommetomat og to små sjove sardinske ægtomater - lave busktomater.



Citronverbena, italiensk vild rucola og de to nævnte ægtomater.




Masser af mennesker.....






Dyb koncentration ved krydderurterne!






Med rumpetten i vejret for at dufte de mange narcisser. Men det var nu perlehyacinterne, jeg kiggede efter. Hmmm.... hvilken en skal jeg vælge???




Valget faldt på sorten 'Peppermint', som er lyseblå med grønlig top (inden den springer ud). 




Og selvfølgelig spændende kartofler - det er først og fremmest dem, jeg går efter. 




Nå ja, de lækre løgbrød må vi endelig ikke glemme! Luksus at få en plads i solen med løgbrød og øl/vand. Vi hyggede os. 




Helle og jeg diskuterer de gamle haveting, som også blev solgt på markedet. 




Skrig! Hvad ser jeg - en gammel KÆMPESTOR grøn vandkande!!!




Selvfølgelig blev den købt - og stakkels Peter måtte slæbe igen ;-) Men først skulle den beundres af både Helle og mig!!




Stauder blev der ikke købt - men krydderurter, tomater, kartofler, vandkande, cane stoppers og en stråhat - så var pengene også brugt :-)

Article 6

Tak for en dejlig Havedag hos Staudefeen!

$
0
0
I år blev vores årlige Havedag, der arrangeres af os 5 kvinder; Helle Nørby, Helle Rask, Bigitte Hasholt, Janne Fuglsang og Marlene Muxoll, holdt hos os (Staudefeen) i søndags, den 19. maj. Og det var en skøn dag.

Tak til udstillerne og de mange mennesker, der mødte op. Interessen for både planteskolen, produkter, foredrag og rundvisning var overvældende - dejligt! Desværre fik jeg ikke taget billeder af den hyggelige café, der også blev flittigt besøgt.

Morgenen startede med rundstykker for udstillerne.


Min kære veninde, Anne-Grethe, stod for kassen - kunne ikke have undværet hendes hjælp!



Birgitte Hasholt serverede et af sine spændende foredrag to gange på dagen. 

Nyt produkt fra Helle Nørby; fuglebade i zinkbakker med kakler efter eget valg. 

Havegalleriets altid spændende haveting. 

Terracottakrukker fra Fuglsang Haver.

Hyggeligt med en "bi-mand"

Pia Østergaard solgte smukke jernstativer.

Rundvisning (mig med hatten!)

Jeg elsker min køkkenhave - ingen tvivl om det :-)

Tak for en dejlig dag :-)

Viewing all 73 articles
Browse latest View live